Cancellara osvojil FlandrijoCancellara osvojil Flandrijo

Ronde Van Vlaanderen je ena izmed najbolj prestižnih klasik, letošnjo je v šprintu četverice znova osvojil Fabian Cancellara (Trek Factory Racing). Za Švicarja je to že tretja zmaga na tej dirki.

Zadnji kilometer dirke je bila igra “mačk in miši”, saj so se štirje kolesarji pogledovali ter čakali na napade. 300 metrov pred ciljem so se še kar gledali. Končno pa je skočil Fabian Cancellara ter v trenutku naredil razliko. Ostali so reagirali, vendar “Spartakusa” ni bilo več mogoče premagati. Švicar je s tem že tretjič slavil na dirki Po Flandriji ter se še bolj močno zapisal med najbolj legendarnimi kolesarji sodobnega časa.

Kar 259 km dolga dirka se je odločila v taktičnem šprinterskem boju, Cacellara pa je bil pri tem sam, saj je tudi ekipa Treka izgubila kolesarje zaradi padcev. Brez pomočnikov je bil Fabian prepuščen svoji moči, to nedeljo pa je bil preprosto najmočnejši. Napadel je na Kwaremont, ostal pa je samo še vzpon na Paterberg. Brutalnemu napadu je lahko sledil samo Sep Vanmarcke, ostali favoriti pa so odpali. Na vrhu vzpona sta ujela dva ubežnika in skupina štirih kolesarjev je na koncu odločala o razpletu dirke.

Fabian Cancellara je svojo novo veličastno zmago dosegel na kolesu Trek Domane s tehnologijo IsoSpeed.

www.trekfactoryracing.com

Comments are closed